Gemeente bereikte ruim 8.000 Haarlemse huishoudens met energiebesparingsacties

In het afgelopen jaar bereikte de gemeente 8.321 huishoudens met duurzame adviezen en acties om het energieverbruik in huis te verminderen.

Haarlemmers ontvingen energieadvies of energiebesparende producten. Minder energieverbruik draagt bij aan een gasvrijer Haarlem.

Haarlem kreeg hiervoor financiering vanuit de provincie Noord-Holland en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Veel projecten werden samen met buurgemeenten uitgevoerd.

Samen energie besparen

Robbert Berkhout, wethouder duurzaamheid: “Ik ben ontzettend blij dat we zoveel Haarlemmers hebben kunnen helpen om hun woning te verduurzamen het afgelopen jaar. Met kleine stapjes je aardgasverbruik terugschroeven, isoleren en minder stroom verbruiken, dat is niet alleen goed voor het milieu maar zie je echt ook gewoon terug op je energierekening. En vaak zijn dit soort stappen het begin om meer aan je woning te gaan doen. Ook daar helpen we als gemeente graag in mee; met voorlichting maar ook bijvoorbeeld met de Duurzaamheidslening!!”

Van Bespaarbon tot isolatieactie

Het afgelopen jaar bereikte Haarlem ruim 8.000 huishoudens. Daarvan ontvingen 5.484 Haarlemmers energieadvies of energiebesparende producten. Zo was er de Bespaarbon waarmee Haarlemmers voor 50 euro energiebesparende producten, zoals ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie konden kiezen. Daarvan is ruim 2.200 keer gebruikgemaakt. Met wijkgerichte acties zijn deur-aan-deur energieadviezen uitgevoerd en bijpassende energiebesparingsboxen uitgedeeld. Lokale energieadviseurs voerden zo’n 450 maatwerkadviezen uit en ruim 300 Haarlemmers schreven zich in voor de isolatieactie.

Duurzaamheidslening

Sinds 2010 biedt de gemeente een Duurzaamheidslening. Met deze lening is het mogelijk duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie en een groen dak te financieren. Steeds meer Haarlemmers maken gebruik van de Duurzaamheidslening. Zowel vorig jaar als ook dit jaar maakten zo’n 100 Haarlemmers gebruik van deze lening. Wilt u ook gebruikmaken van de lening? Kijk op www.haarlem.nl/duurzaamheidsleningOnze Ambassadeurs