3 duurzame kleding opties

Geschreven door Redactie
3 duurzame kleding opties

Duurzame kleding voor een duurzaam leven

Het eerste duurzame kledingbedrijf is Loop.a Life. Het bedrijf is opgericht door Ellen Mensink na de ramp in kledingfabriek Rana Plaza in. Zij wou een natuurvriendelijk bedrijf opstellen die nog steeds hoge kwaliteit producten levert. Zij werken met Brightloops aan de ontwikkeling van circulaire textielindustrie in Nederland.

Als tweede optie is er Studio JUX dat is opgestart in 2008. De naam ‘JUX’ staat voor ‘plezier’ of ‘lachen’ in het Duits. De oprichter Jitske Lundgren was door India aan het reizen toen zij een man ontmoeten die een paarse huid had door dag en nacht door de verf te lopen. Dit was een ‘eyeopener’ voor haar en zorgde voor een passie om verandering aan te brengen in de mode-industrie.

De derde en laatste optie genaamd Mercer Amsterdam, een high-end sneakerlabel dat is opgezet door designer Pim Dresen. Het label focust zich op luxe handgemaakte schoenen en accessoires. De producten worden geproduceerd in een familiefabriek met een grote focus op duurzaamheid. De hoofdgedachte is om een creatief silhouet bij elke schoen toe te passen.