De mooiste plekken om te bezoeken in Europa

Geschreven door Redactie
De mooiste plekken om te bezoeken in Europa

Wat zijn nou de mooiste plekken van Europa?

Iedereen heeft daar zo zijn mening over, en niet iedereen zal er even graag naartoe gaan als de ander. Maar niemand zal er spijt van krijgen. Hier zijn de mooiste plekken die je in Europa kan bezoeken.

De Azoren - Portugal

In de Atlantische oceaan ligt een prachtige eilandarchipel: de Azoren. Deze locatie is nog niet heel bekend, en misschien is dat binnen een paar jaar niet meer zo, want velen vinden het prachtig. De Azoren horen bij Portugal. De eilanden zijn vooral een mooie locatie om te bezoeken voor natuurliefhebbers. Het landschap bestaat uit hoge bergen, groene heuvels, geisers, warmwaterbronnen en groene en blauwe kratermeren. Maar ook de dorpjes en stranden op de Azoren zijn prachtig en de eilandengroep telt een aantal geweldige surf- en duikspots. Genoeg om daar te doen dus!

De Provence - Frankrijk

Schattige middeleeuwse dorpjes vol bloemen, de beste wijnhuizen en inwoners die Pétanque spelen op schaduwrijke pleintjes. De Provence laat het lijken alsof je in een droom zit. Het landschap van de Provence is verrassend gevarieerd. In de vroege zomer kleuren de vele lavendelvelden lila, de Gorges de Verdon is de grootste kloof van Europa en het natuurgebied de Luberon combineert een prachtig landschap met kleine liefelijke plaatsjes. Richting het zuiden ligt de Camargue, een moerassig landschap waar je flamingo’s en wilde paarden in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Prachtig om te bezoeken!

Ijsland

Ijsland is in zijn geheel al één van de mooiste plekken om te bezoeken. In hun unieke landschappen vind je geisers, lagunes, watervallen, gletsjers, vulkanen en het Landmannalaugar gebied. In de winter kun je met een beetje geluk het Noorderlicht zien. De meeste mensen komen ook naar Ijsland om het Noorderlicht te bewonderen.