Gevulde pompoen tijdens Halloween

Een lekker recept voor het avondeten!

Op zondag 31 oktober is het weer zover: Halloween! Buiten spannende films en enge kostuums wil je natuurlijk ook lekker eten. Wat anders kan je eten dan iets met pompoen? Dit jaar kun je bijvoorbeeld gevulde pompoen eten!

Voor het recept heb je het volgende nodig: 2 pompoenen, 2 vastkokende aardappelen, 5 el zonnebloemolie, 2 tenen kloflook, 1 schaal paddenstoelen melange, 2 kalkoenfilets, 1 blikje maïskorrels, 1 zakje geraspte oude kaas, 1 bekertje crème fraîche en 1 groenteboulliontablet.

Hoe maak je de gevulde pompoen? Ten eerste verwarm je de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de bovenkant van de pompoenen. Hol vervolgens met een lepel de pompoenen uit tot 1 cm van de rand en zet de pompoenen op een bakplaat. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm en zet dit apart.

Daarna schil en snijd je de aardappelen. Verhit 3 el olie in een wok. Fruit de knoflook 1 min. en voeg de pompoen- en aardappelblokjes toe. Voeg daarna peper en zout toe en bak 8 minuten op het vuur. Ondertussen snijd je de paddenstoelen in stukjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de paddenstoelen, peper en zout en bak deze 2 minuten mee.

Schep daarna de kalkoen door het groentemengsel en Meng de helft van de kaas met de crème fraîche en het groentebouillontablet en schep voorzichtig door de vulling. Verdeel daarna de vulling over de pompoenen en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ongeveer 1 uur in de oven en eet smakelijk!