Wat is motorcross/MX?

Motocross of "MX" is een racesport op een crossmotor waarbij rijders strijden op offroad-parcoursen zoals grind, modder of met gras begroeide wegen.

Bij motorcross gaat het niet alleen om concurreren met andere spelers, aangezien de weg zelf enorme obstakels vertoont om te verslaan. De sport is in het begin van de 20e eeuw in het Verenigd Koninkrijk ontstaan ​​uit motortestwedstrijden.

Je moet een beginnerscursus volgen om met motorcross te beginnen en een lokaal circuit vinden om zelf te oefenen. Oefen basisrijvaardigheden zoals het gebruik van remmen, koppeling en rijden op ruw terrein. Het zou geweldig zijn als je leert rijden in verschillende weersomstandigheden. Probeer een lokale groep te vinden, want rijden met vrienden kan nog leuker zijn.

Hoewel motorcross in elke tijd van het jaar leuk is, kan het zomerseizoen worden beschouwd als de beste tijd voor motorcross, aangezien het warm en droog weer is.

De wijk Kilyos in İstanbul heeft een van de beste banen van de stad. De wijk ligt in het meest noordelijke deel van de stad aan de Europese kant. "Yeditepe Motocross Track" in de wijk Çatalca is ook een goede baan om op te rijden. Boek je vliegticket naar Istanbul om deze cursussen uit te proberen en overal te genieten van de unieke sfeer van de stad.

In de buitenwijken van Madrid zijn veel geweldige motorcrosscursussen te vinden, zoals "Circuito Motocross", "Pamwi Motocross" en "Motocross Madrid Park". Het is mogelijk om van deze cursussen een MX-fiets te huren om van de sport te genieten.

Frankfurt is een motorcrossstad in ontwikkeling met weinig racecircuits, maar de stad heeft een van de beste banen in de regio, genaamd "Motocross Strecke MX-Park".

Londen is een van de meest prominente steden in Europa op het gebied van motorcross met veel uitdagende banen en lokale clubs. Als je een motorcrossliefhebber bent, zijn de cursussen misschien wel de beste voor je om in te checken met jouw vliegticket naar Londen. Net als Londen houdt Manchester van motorcross. Er zijn veel MX-clubs, reparatiewerkplaatsen en cursussen in de stad.Onze Ambassadeurs