Hoe bereiden dieren zich voor voor herfst?

Geschreven door Redactie

Hier zijn manieren hoe ze zich voorbereiden voor herfst


Rustende vogel

Sommige vogels die naar het zuiden vliegen om te overwinteren, stoppen onderweg in de herfst.

Bijvoorbeeld, na het verlaten van de Pacific Northwest en Midwest van de Verenigde Staten, stroomden aalscholvers met lange oren naar Mono Lake in Californië en Great Salt Lake in Utah voor voedsel en rui. Andere soorten die onderweg rusten zijn Franklin-zeemeeuwen op de Great Plains, Carolina-eenden op de Grote Meren en kanoeten en andere waadvogels op verschillende stranden.

Beren

In de herfst hebben Noord-Amerikaanse beren het druk vanwege hun "overmatige eetlust": ze eten en drinken zoveel mogelijk om aan te komen en de lange winterrust door te brengen.

Zwaarlijvigheid en zo lang inactiviteit kunnen de gezondheid van mensen ernstig aantasten, maar een recent artikel in Communication Biology toonde aan dat de genen van grizzlyberen in de herfst en de winter anders worden aangestuurd, waardoor ze fysieke inspanning aankunnen.

Herten in sleur

De paartijd van herten is in de herfst, net als de grootste hertensoort, eland. Elk wordt gedistribueerd in de noordelijke Verenigde Staten, Canada, Alaska en Noord-Europa. Mannetjes leven het grootste deel van het jaar alleen, maar tussen begin september en half oktober zullen ze elkaar zoeken om te strijden om vrouwtjes.

Naarmate de testosteronniveaus stijgen, verliezen ze de zachte, harige huid op het gewei, ook wel 'schors' genoemd. De rest zijn scherpe wapens die in de strijd kunnen worden gebruikt.Onze Ambassadeurs