In de herfst tuinieren voor de lente

Geschreven door Redactie

Probeer eens wat nieuws en breid je bloembollen verzame- ling uit. Het begin van de herfst tot de vroege winter, is de piektij d om voorjaarsbloeiende bollen te planten.

Denk aan plantenbollen van bij voorbeeld: Tulpen, Nar- cissen, Hyacinten en Krokussen. Het is belangrij k om ze nu in de grond te zetten. Deze bollen hebben een lange winterslaap nodig om zich voor te bereiden om mooi te bloeien in de lente. Vanaf de late zomer vind je een breed scala aan voorjaarsbloei- ende bloembollen in tuincata- logussen en lokale tuincentra. Maar beperk je niet tot de meest voorkomende soorten. Probeer eens wat nieuws en breid je bloembollen verzameling uit! Wanneer te planten: Om bollen voldoende tij d te ge- ven om te wortelen en zich te vestigen, plant je ze minstens zes weken voordat het erg koud gaat worden, er vorst komt of het gaat vriezen. Als je de bollen tegen het begin van de winter nog niet in de grond hebt gezet, plant ze dan zodra het ontdooit. Als je de bollen te lang uit de grond laat, zullen ze uitdrogen en doodgaan. Een andere optie is om je bollen in potten te plan- ten en ze te laten overwinteren in een beschutte buitenplaats, schuur, binnen of bedekt met enkele centimeters houtsnip- pers.

Onze Ambassadeurs