Vandaag is het ook nationale sportdag

Oktober is de beste tijd voor Nationale Sportdag. Daarom komen op 16 oktober de fans, families en atleten van alle sporten samen om hun favoriete sportevenementen te vieren.

Alle disciplines van een sport betreden het veld, van de jongste tot de doorgewinterde professional.

Terwijl golfers de links raken om nog minstens negen holes te krijgen voordat de sneeuw vliegt, maken hoopsters zich op voor het komende seizoen. De puck raakt begin oktober het middenijs, terwijl honkbal op de tribunes mikt en de honken leegmaakt.

Het voetbal warmt op met tackles, trappen en buitenspel. Vergeet niet dat volleybal ook midden in het seizoen is. Hardlopers in het grootste deel van het land houden van oktober. Evenementen zoals 5k, halve en hele marathons door het hele land bieden mogelijkheden om te genieten van het herfstweer en prachtig veranderende landschappen. Op het westelijk halfrond komen families samen om de laatste aftrap van voetbal te kijken. De intensiteit neemt toe en elk spel eindigt met herinneringen aan slechte trappen of de beste redding van de keeper.

Van jongs af aan waren er veel familie-roadtrips nodig om broers en zussen in verschillende sporten aan te moedigen. We sleepten onze spullen van plaats naar plaats en het team wist dat het seizoen ten einde liep toen de plunjezakken begonnen te stinken.

Verzamel je vrienden om te genieten van het kijken naar je favoriete team. Ga ook naar buiten en speel. Ongeacht je vaardigheidsniveau, genieten van de uitdaging en fysieke activiteit zal het waard zijn. En als je dat doet, maak dan een teamfoto en deel deze via #NationalSportsDay.


Onze Ambassadeurs