Geen stijging in geweld naar de mensen uit de LHBTI+-gemeenschap

Geschreven door Redactie
Geen stijging in geweld naar de mensen uit de LHBTI+-gemeenschap

De politie ziet in Haarlem geen stijging in het aantal geweldsdelicten naar de mensen uit de LHBTI+-gemeenschap. Dat zei burgemeester Jos Wienen donderdagavond.

Sander van de Raadt had tijdens het Roze Ontbijt op 11 oktober gehoord dat geweldsincidenten tegen de groep zouden zijn gestegen en steeds erger werden. Maar volgens Jos wordt niet alles opgenoemd in zulke gesprekken en missen er wel eens belangrijke dingen.

Volgens hem kan het zijn dat Bas Kortekaas zich mogelijk heeft bevestigd op landelijke of regionale cijfers. Die in Haarlem niet terug te zien zijn.

Voorlichting in onderwijs

Er werd ook gevraagd of het klopte dat de politie wil ondersteunen in het tegengaan van dit conflict. Bijvoorbeeld door hierover lessen en informatie te geven in het onderwijs.

Wienen zei dat discriminatiezaken en COC Kennemerland al veel aandacht aan het besteden waren aan seksuele verschillen en genderidentiteit binnen het onderwijs. Daarnaast zou het politieteam ‘Roze in Blauw’ wel nog via een specifiek telefoonnummer bereikbaar moeten zijn voor eventuele meldingen van dit soort geweld.