Vandaag is het national Magic Day

Vandaag is het national Magic Day

National Magic Day, elk jaar op 31 oktober, erkent de sensatie van het zien van de uitvoerende kunst. Het vindt plaats tijdens de Nationale Magische Week.

Magie is een performancekunst die het publiek vermaakt door het creëren van illusies. De methoden van schijnbaar onmogelijke of bovennatuurlijke prestaties gebruiken natuurlijke middelen. De persoon die dergelijk amusement uitvoert, wordt een goochelaar of een illusionist genoemd.

Mensen hebben waarschijnlijk door de geschiedenis heen magische vertoningen gecreëerd. Een van de meest bekende goochelaars was Harry Houdini. Bekend om zijn escapologie, had Houdini een reeks goocheltrucs op het podium ontwikkeld en volledig gebruik gemaakt van de verscheidenheid aan goocheltechnieken, waaronder nep-apparatuur en samenspanning met individuen in het publiek. Zijn kennis van de showbusiness was net zo uitzonderlijk als zijn showmanschap. Het Houdini-museum bevindt zich in Scranton, Pennsylvania.
Advertentie

 Escapologie is de praktijk van het ontsnappen uit beperkingen of andere valstrikken.

Veel goochelaars nemen hun talenten en combineren ze. Of ze nu meegaan om op straat te showen of kinderen te entertainen, ze verbeteren hun vaardigheden op verschillende manieren. Anderen reizen met beurzen of demonstreren hun vaardigheden op bedrijfs- of beurzen. Ook geniet het publiek samen van komedie en magie.

Woon een goochelshow bij, leer jezelf een goocheltruc of kijk hoe andere goochelaars optreden. Lees een boek over Harry Houdini of een andere goochelaar. Bezoek een magisch museum. Je kan ook:

- Organiseer een magisch feest.
-  Speel magische spelletjes.
-  Deel je favoriete goocheltruc.
- Verkleed je als goochelaar.

Gebruik #NationalMagicDay om op sociale media te posten.


Onze Ambassadeurs