Circulaire economie in het bedrijfsleven

Geschreven door Redactie
Circulaire economie in het bedrijfsleven


Wat kun je zelf doen als bedrijf voor een circulaire economie?

De circulaire economie biedt diverse kansen op bedrijfsniveau. De Ellen MacArthur Foundation vat het samen in vier kansen: nieuwe winstkansen, meer zekerheid en flexibiliteit, groeiende vraag naar servicemodellen en nieuwe en versterkte klantrelaties.
Deze kansen zorgen ervoor dat de sturende bloedsomloop aantrekkelijk is voor het bedrijf. Werk samen met andere bedrijven om te zorgen voor maximale recycling, toekomstgerichte productielijnen en nieuwe winstmogelijkheden.
Benut kansen om gebouwen en materialen te hergebruiken: gebruik bijvoorbeeld modulaire oplossingen. De circulaire economie is meer dan alleen

recyclen! Klanten circulaire oplossingen bieden

Ontwikkel nieuwe banen en diensten, faciliteer productherstel en inname van defecte of versleten producten, zodat deze niet op de afvalhoop belanden, maar in de kringloop blijven. Je kunt ook grondstoffen en producten hergebruiken.


Onze Ambassadeurs