Start werkzaamheden fietspaden Rijksstraatweg

Geschreven door Redactie
Start werkzaamheden fietspaden Rijksstraatweg

De fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haarlem zijn op veel plekken in slechte staat door de opdruk van boomwortels.

De gemeente laat de fietspaden daarom renoveren: betonplaten bij bomen en bij een aantal delen waar geen wortelopdruk is nieuw asfalt. Op 22 november starten de eerste werkzaamheden.

Het inzetten van betonplaten werkt goed tegen de opdruk van boomwortels. Op de fietspaden op de Rijksstraatweg komen straks aan elkaar geschakelde betonplaten zonder merkbare overgang. Door het gewicht van de platen kunnen de wortels de platen niet omhoog drukken en blijft het fietspad fijn in gebruik. De platen zijn niet schadelijk voor de wortels. Op delen zonder wortelopdruk wordt nieuw asfalt geplaatst.

Werkzaamheden in fases

De eerste werkzaamheden starten in de week van 22 november. Er wordt dan gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het leggen van betonplaten ter hoogte van de Jan Camperstraat. Ook wordt 22 november gestart met het vervangen van het asfalt tussen de Ambachtstraat en de Van Nesstraat.

Er wordt telkens aan een klein stuk van het fietspad gewerkt. Aannemer Van Gelder informeert de betreffende omgeving over de planning van de werkzaamheden, eventuele omleidingen en eventuele overlast. Ook plaatst de aannemer borden bij het fietspad om weggebruikers te informeren over de aankomende werkzaamheden.