Ondernemers genieten van nazomer in Alicante

Geschreven door Redactie
Ondernemers genieten van nazomer in Alicante

Dinsdag 12 oktober 2021 stonden om 04.45 stonden 36 ondernemers op Schiphol klaar voor een uitzonderlijke businessclub-trip.

Ze werden door organisator Willem Miermans verwelkomd met verse croissants, verse krentenbollen en jus d’orange. Ondanks het vroege tijdstip zat de sfeer er direct goed in! De buitenlandtrip is een jaarlijks terugkerend evenement voor de leden van de DinerClub Nederland.

De ondernemers verbleven in hotel Melia Alicante, centraal gelegen aan de haven van Alicante. Vanaf dit hotel wandel je binnen paar minuten over de boulevard waar je heerlijk plaats kunt nemen bij de leukste restaurants. Gezien de fantastische temperatuur van 26 graden werden de korte broeken al snel uit de koffers gehaald en mocht een leuke beachclub het decor zijn voor de eerste “netwerk-sessie” van de dag. Onder het genot van een kopje koffie, thee en andere versnaperingen konden de leden rustig bijpraten. Rond 13.00 vertrok het gezelschap richting restaurant ‘Asador La Teberna’ waar een heerlijk Spaanse paella met vlees en vis op het menu stond. Met adembenemend uitzicht op de haven werd er intens genoten van de lunch en elkaars gezelschap.

Voor het avondeten stond tapasrestaurant ‘Club Dom Perignon’ tot de beschikking van de businessclub. Hier werden enkele uren de heerlijkste lokale tapas geserveerd, vergezeld met de beste wijnen die bij de gerechten pasten. Na het avondeten vonden de leden de beachclub terug van de middag en hebben onder een stralende sterrenhemel, in korte broek natuurlijk, de avond op succesvolle wijze afgesloten.

De volgende dag stond in het teken van eigen invulling. Er werden boten gehuurd, gestruind door het centrum en wandeltochten naar het kasteel van Alicante gemaakt. Overal in Alicante zag je groepjes ondernemers voorbij komen, die zichtbaar genoten van 2 dagen ontspanning in de zon. Om 22.15 vloog het grootste deel van de businessclub weer terug naar Nederland, waarbij sommige ondernemers nog een paar dagen achterbleven in Alicante om van de zon te blijven genieten.

DinerClub Nederland

De DinerClub Nederland is een exclusieve membersclub voor ondernemers, directieleden, hoger management en decisionmakers uit het sociaal maatschappelijke veld. De club is opgericht om eens per maand in een zo informeel mogelijk sfeer samen te komen. De basisactiviteit bij deze bijeenkomsten is een verzorgd diner op een wisselde locatie. Het gezelschap, het diner, de sfeer en de ambiance van de locatie openen de deur naar een ontspannen stemming en een zeker welbehagen. Een gemoedelijke atmosfeer waarin leden elkaar inspireren, informeren, of zomaar een leuk amicaal gesprek voeren en samen genieten van het diner (of een ander toegevoegd avontuur). Er is geen draaiboek, de bijeenkomsten regisseren zichzelf.

Door de branchebescherming, waarbij er per branche slechts één ondernemer aangesloten kan worden, wordt onderlinge competitie en belangenverstrengeling voorkomen. Hierdoor wordt een groep ondernemers samengesteld die elkaar kunnen aanvullen, versterken en niet in de weg zitten. De ruim 40 leden van de DinerClub Nederland ervaren dit als een belangrijke meerwaarde!

Travel & Events Business Club

Naast de dinerclub, waar de bijeenkomsten om een heerlijk diner draaien, is er ook een evenementenclub voor ondernemers. Als zelfstandig ondernemer, manager of beslisser in een organisatie wordt er veel van je gevraagd. Je moet snel denken, weloverwogen, adequaat en pragmatisch handelen, je wordt geacht uiteenlopende complexe situaties met creatieve beslissingen in goede banen te leiden.

Het is bekend dat je brein, als het op volle toeren draait, minstens zo veel energie gebruikt als intensieve sport of zware lichamelijke arbeid. Vergaren van extra energie en hernieuwde geestdrift door onbevangen ontspanning is het doel bij de Travel & Events Business Club.

Leden van de Travel & Events Business Club worden minimaal 8 keer per jaar uitgenodigd voor uiteenlopende events. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan o.a.: haring-, oester- of mosselparty, varen op een driemaster over het IJsselmeer, Ibiza party, museumnacht, stadstour, Beatle tour, vaarraces, vaartocht, whisky- of wijnproeverij, zelf racen op Zandvoort, presentatie van een BN’er, borreluurtje, bedrijfsbezoek, ballonvaart, slipcursus e.d.

Inmiddels heeft deze businessclub meer dan 70 leden die regelmatig bij elkaar komen om op een ontspannen manier van mooie evenementen te genieten.

Wil jij ook graag nieuwe ondernemers ontmoeten? Neem dan contact op met de bovenstaande clubs zodat je eens vrijblijvend kennis kunt maken tijdens een evenement of diner. Op deze manier kun je op een laagdrempelige manier kijken of het ook wat voor jou is én nieuwe mensen leren kennen.