Manieren waarop je kunt zien dat iemand de waarheid vertelt

Geschreven door Roan Tooms

Als Pinoccio loog, zou zijn neus langer worden.


Maar als mensen om je heen liegen, zie je dit niet. Je hebt misschien een vermoeden, maar je weet het niet 100% zeker. Met deze lijst hoef je nooit meer aan de waarheid te twijfelen. Hier zijn 3 manieren waarop je kan zien of iemand de waarheid spreekt. Ze zijn wetenschappelijk bewezen, dus u kunt er zeker van zijn dat ze correct zijn. Interessant is dat sommige van deze methoden in strijd zijn met wat je zou verwachten. Blijf dus waakzaam.

Het verhaal is kort en onvolledig

Hoewel het vertellen van een lang, volledig en gedetailleerd verhaal je kan doen vermoeden dat de ander liegt, is dit meestal niet het geval. Het tegenovergestelde lijkt erop te wijzen dat de andere partij liegt. Als je een kort, onvolledig en onsamenhangend verhaal vertelt, laat je zien dat je bent bedrogen.

Een neppe glimlach


De grote spieractiviteit rond de mond van de leugenaar zal toenemen. Dit kan ertoe leiden dat een gezicht in een grijns wordt getrokken. Weet je niet zeker of je een nep-glimlach of een echte lach hebt? Let bij het glimlachen op de beweging van de oogspieren. Wanneer je dit doet, is de glimlach echt en wordt de waarheid verteld.
Onze Ambassadeurs