Cyber Monday in Nederland

Geschreven door Redactie
Cyber Monday in Nederland

Black Friday is de dag na Thanksgiving en ook de dag waarop Amerikaanse klanten bij winkels hun kerstinkopen kunnen doen met grote kortingen.

Na Black Friday zullen er de rest van het jaar geen kortingen komen die hierop lijken. Cyber Maandag is voor de online winkels en luidt het begin van de kerstverkoop aan. De term werd voor het eerst in 2005 gebruikt en deze dag is ondertussen uitgegroeid tot de grootste online winkeldag van het jaar in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is Cyber Monday ook in Nederland en maken veel winkeliers hier een deel van uit.

Je kunt Cyber Monday dus eigenlijk niet zien als een feestdag, maar meer als een marketingstrategie waarmee online winkels ook hun voordeel kunnen doen met acties zoals Black Friday. Black Friday en Cyber Maandag zijn dus eigenlijk concurrenten van elkaar en symboliseren de strijd die elke dag gaande is tussen fysieke winkels en online retailers. Het is op dit moment vooral in America een groot iets en daar heeft het dus de meeste invloed. De afgelopen jaren is er wel een toename geweest van deze actiedagen in andere landen, waaronder Nederland.


Onze Ambassadeurs