Haarlemse verhalenbankjes met QR-code voor een mooi verhaal

Geschreven door Redactie
Haarlemse verhalenbankjes met QR-code voor een mooi verhaal

Op drie locaties in Haarlem staan sinds dit weekend verhalenbankjes.

Het zijn op eerste blik normale bankjes maar hebben een QR-code waarmee je via je telefoon naar een mooi verhaal kunt luisteren. Het idee is gekregen vanuit Rotterdam en dankzij Yvonne Pos van stichting Tot de Verbeelding, nu staan er ook drie in Haarlem. “Het is voortgekomen uit dat mensen altijd maar rennen en nooit stilstaan. Terwijl we juist die momentjes van rust zoeken.”

De verhalenbankjes staan op de Koudenhorn, Zomervaart en Hommeldijk. “Je pakt je telefoon, doet je camera aan en scant de QR-code. Je klikt ‘m aan en je hebt je verhaal”, zo vertelt Yvonne Pos. Ze hoopt dat het mensen echt wat rust brengt. “Dat ze de ruimte nemen om even stil te zitten en te genieten van het uitzicht en het verhaal.”

De drie Haarlemse bankjes hebben ieder een eigen verhaal en elke maand komt er een nieuw verhaal. Die gaan over van alles. “Er is een verhaal over een viool, een verhaal over een moeder die vertelt over haar de geboorte van haar kind. Er zijn verhalen over de natuur.”

Onze Ambassadeurs