Renovatie van fietspaden Rijksstraatweg gestart

Geschreven door Redactie
Renovatie van fietspaden Rijksstraatweg gestart

De eerste betonplaten voor de opknapbeurt van de fietspaden van de Rijksstraatweg zijn vrijdag 26 november gelegd.

Dit is het begin van het project van een jaar. In deze periode worden de fietspaden, waar grote delen beschadigd zijn door boomwortels, volledig hersteld.

Meer comfort

De fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haarlem Noord zijn op veel plekken in slechte staat door boomwortels. Daardoor drukken de wortels het asfalt naar boven waardoor hobbels en gaten ontstaan. Om te zorgen dat het fietspad weer fijn te gebruiken is, laat de gemeente het fietspad nu renoveren. Op plekken met schade door wortels van de bomen komen betonplaten en bij andere delen wordt waar nodig het asfalt vernieuwd. De keuze voor betonplaten is genomen na de schatting van een proefstrook op het fietspad aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Korteweg en de Ambachtstraat.

Wethouder Berkhout is zeer tevreden met het idee van betonplaten. ‘We sparen bomen en voorkomen wortelopdruk in de toekomst. Zo kan men straks weer lekker snel en comfortabel van deze fietspaden gebruik maken. We brengen het fietsplezier weer terug op de Rijksstraatweg’