Haarlem heeft dit jaar duurzame kerstbomen die worden terug geplant

Geschreven door Redactie
Haarlem heeft dit jaar duurzame kerstbomen die worden terug geplant

Ieder jaar zetten Plant-based restaurant Mama Gaia in Nederland zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat.

Frank Haagen en zijn zwager Alex de Graaf konden het niet langer aanzien en bedachten een duurzame andere keuze: BeterBoompje. De bomen met kluit gaan na de feestdagen terug de grond in om daar samen het grootste herbruikbare kerstbomenbos van Nederland te vormen. Voor de bomen zonder kluit worden twee stekjes aangeplant. Je kunt bij het plant-based restaurant Mama Gaia in Haarlem jouw kerstboom ophalen.

Vorig jaar werden er 2.500 BeterBoompjes besteld. Dit jaar rekenen ze op minstens een verdubbeling. Frank: “Door de coronacrisis zijn veel mensen zich bewuster geworden van het klimaat en ze willen hun steentje bijdragen aan een betere wereld.” De behoefte aan een BeterBoompje is dan ook heel groot. Ze kregen vorig jaar zelfs een telefoontje uit Den Haag. “Jesse Klaver wilde graag een BeterBoompje, maar toen hadden we nog geen pick up in Den Haag”, vertelt Alex. “Dit jaar trouwens wel, dus hopelijk weet hij ons weer te vinden!”
Onze Ambassadeurs