Maxima opent huis van Teyler als onderdeel van ‘zijn’ museum

Geschreven door Redactie

Koningin Máxima opende vandaag een nieuw onderdeel van Teylers Museum in Haarlem.

Het is het voormalige woonhuis van Pieter Teyler van der Hulst verzamelingen en huis naliet aan een stichting die het leven van iedereen moest verbeteren. Dat leidde onder meer tot Teylers Museum, dat in 1784 de eerste bezoekers verwelkomde.

Vanaf 5 december kan het publiek het Pieter Teylers Huis bezoeken als nieuwe ‘vleugel’ van Teylers Museum. Er is jaren aan gewerkt en het is zo veel mogelijk in authentieke staat hersteld. Een paar van de ruimtes zouden tot de best bewaarde historische interieurs van het Nederland van de 18e eeuw behoren.

Pieter Teyler geloofde dat makkelijke uitvindingen en ontdekkingen de beste manieren zijn om de wereld te verbeteren. In zijn ‘Huis van de Verlichting’ worden bezoekers uitgenodigd stil te staan bij hoe we dat het beste kunnen doen.

Het Pieter Teylers Huis is te bezoeken met een entreekaartje voor Teylers Museum. Met een rondleiding kunnen de onderste twee verdiepingen worden bezocht, op de begane grond mogen bezoekers alleen rondkijken.

Onze Ambassadeurs