Broodbankactie bij Grote of St. Bavokerk

Geschreven door Redactie

In de Grote of St.-Bavokerk begint zaterdag 11 december de traditionele verkoop van de ‘diakenbroodjes’ in het kader van de jaarlijkse broodbankactie.

De opbrengst van de broden, komt sinds 2005 ieder jaar ten goede aan een thema accepteren aan een van de zeven Werken van Barmhartigheid. Dit jaar is dat ‘De hongerigen spijzigen’: ‘Ik had honger en jij hebt mij te eten gegeven’.

Zaterdag 11 december wordt om 13:00 uur de broodbankactie officieel geopend door burgemeester Jos Wienen. De bakkers van Van Vessem hebben opnieuw in eigen tijd diakenbroden gebakken. De opbrengst komt geheel ten goede aan twee lokale goede doelen die de fysieke honger stillen.

De Broodbankactie wordt georganiseerd door de medewerking van de Protestantse wijkgemeente Haarlem-Centrum en van de Lutherse Kerk te Haarlem. De broodbankactie is dit jaar op 11 en 18 december tussen 13.00 en 16.00 uur. In het kader van de advents-viering is de Grote of St.Bavokerk de vier zaterdagen in aanloop naar Kerstmis gratis toegankelijk. Een diakenbroodje bij de middeleeuwse Broodbank achterin de kerk kost vijf euro.


Onze Ambassadeurs