Hoe ga je het best om met agressie in het verkeer

Geschreven door Redactie

Hoe ga je er nou goed mee om.

Zorg voor rust onderweg. Door op tijd van huis te gaan ga je ontspannen op weg. Je hebt dan meer tijd om naar je eindbestemming te gaan, waardoor je meer op je gemak bent en beter kan reageren op verkeer.

Leef met de persoon mee. In de meeste gevallen doet de persoon dit niet expres. Dat herken je misschien ook wel van jezelf als je per ongeluk een foutje maakt. Het innemen van het perspectief van de ander helpt om kalm te blijven.

Blijf positief en geef het goede voorbeeld. Snijdt iemand je af? Of is iemand enorm aan het bumperkleven? Vervolg gewoon je weg en laat je niet gek maken, en blijf zelf lekker vrolijk door bijvoorbeeld de radio aan te zetten en mee te zingen. Zo houd je het positief. Door het goede voorbeeld te geven zullen anderen daarin meegaan.


Onze Ambassadeurs