Nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam rijdt twee jaar langer

Geschreven door Redactie
Nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam rijdt twee jaar langer

Het college in de gemeente Haarlem heeft ervoor gekozen dat de nachttrein tussen Haarlem en Amsterdam twee jaar langer zal rijden.

Ondanks dat de trein nu vanwege corona niet rijdt, is de verwachting dat er weer genoeg mensen gebruik van zullen maken.

De nachttrein rijdt sinds 2017 tussen de hoofdstad en Haarlem. Tot 2019 reed er één keer per nacht een trein heen en weer, daarna zijn dat twee heen- en terugritten per nacht geworden. Vanaf Haarlem gaat de laatste om 3.15 uur, vanuit Amsterdam vertrekt de laatste om 03.50 uur.

Genoeg aantal reizigers

Voordat de verbinding stil kwam te liggen, werd er volgens een evaluatie van de NS ‘goed gebruikgemaakt van de verbinding’. Van Amsterdam naar Haarlem zitten er gemiddeld 135 mensen in de nachttrein, op weg naar de hoofdstad zijn dat er gemiddeld 40. Over de hele nacht genomen zijn er zo’n 350 reizigers die de trein gebruiken.

Vanwege corona ligt het nachtelijke traject momenteel volledig stil. De NS verwacht dat de hoeveelheid reizigers weer snel zal toenemen, maar dan moeten wel eerst de nachthoreca en disco’s weer open.

Onze Ambassadeurs