Ruim een miljoen euro voor energiebesparende maatregelen Haarlemse huurders

Ruim een miljoen euro voor energiebesparende maatregelen Haarlemse huurders

Kleine energiebesparende maatregelen is een goed begin voor de verduurzaming van een woning.

Niet alleen voor eigenaren, maar ook voor huurders is dit een goed idee. Hiermee kunnen huishoudens namelijk zowel CO2 als geld besparen. Om bewoners te helpen deze stappen te nemen heeft de gemeente subsidie aangevraagd en ontvangen van het rijk.

Wethouder Berkhout: “Ik ben blij dat het met de ontvangen 1.250.000 euro mogelijk is om direct 12.500 huishoudens te helpen om energie te besparen in hun woning.”

Waar met eerdere acties vooral huiseigenaren werden bereikt, is het doel deze keer om huishoudens in de sociale huursector te benaderen en informeren over besparingsmogelijkheden.

De gemeente heeft een plan gemaakt dat bestaat uit wijkgerichte deur-aan-deur gesprekken met energiecoaches, gekoppeld met het aanbieden van gratis energiebesparende producten. De energiecoaches raden aan om kleine energiebesparende maatregelen te nemen. De gratis energiebesparende producten maken het mogelijk om passend voor de eigen thuissituatie te besparen. De producten kunnen bij lokale ondernemers worden gekocht om daarna eenvoudig te declareren of kunnen met een voucher via een website online worden besteld.