Tips om met meer zelfvertrouwen het leven door te gaan

Geschreven door Redactie
Tips om met meer zelfvertrouwen het leven door te gaan

Zelfvertrouwen is iets fantastisch. Als je er veel van hebt, dan kan je de hele wereld aan.

Maar het is niet altijd makkelijk om zelfvertrouwen te krijgen en te houden.

Wees lief voor jezelf. Dat nare stemmetje in je hoofd, dat zegt dat je niet goed genoeg bent. Die moet je gaan uitdagen, want waarom zou je niet goed genoeg zijn? Praat tegen jezelf zoals je tegen je beste vrienden zou praten als die aan zichzelf zouden twijfelen.

Vergelijk jezelf niet met anderen. Zij zijn jou niet en jij bent hun niet. Focus je op wat jij wilt bereiken en wat je wil gaan doen en zet dit niet af tegen wat anderen doen. Dat levert alleen maar onnodige druk op.

Niemand is perfect. Iedereen maakt ze wel eens, fouten. We willen allemaal alles in één keer goed doen. Maar denk eens terug: bij alles wat je ooit hebt geleerd, heb je fouten gemaakt. En die hebben ervoor gezorgd dat je nu beter bent. Dus zie fouten als iets positiefs, een manier om te leren. 

Dus vermijd de negatieve mensen, de nemers, de energiezuigers. Omring je met mensen die ervoor zorgen dat jij je goed over jezelf voelt.


Onze Ambassadeurs