Hoe word je socialer?

Geschreven door Redactie
Hoe word je socialer?

Hoe kun je socialer, gezelliger en een leuker mens worden? Hoe kun je je sociale vaardigheden verbeteren? 

In dit artikel krijg je meerdere tips om je sociale vaardigheden te verbeteren.

Lach wat meer

Iedereen vindt het fijn om bij iemand te zijn die ook veel lacht, en positief in het leven staan. Zelfs al voel je je niet altijd blij, probeer af en toe te lachen. Dat zorgt er niet alleen voor dat je je meteen beter voelt, het maakt ook dat anderen graag bij je willen zijn, met je willen praten en je willen leren kennen.

Let op je lichaamstaal

Maak oogcontact met mensen, knik of zwaai even naar ze, en kijk recht vooruit in plaats van naar je voeten of de vloer. Kijk gelukkig en wees bereid met mensen te praten, zodat ze eerder geneigd zijn naar je toe te komen. Vermijd het om je armen over elkaar te doen, te fronsen of in een hoekje te staan. Deze gebaren betekenen dat je alleen gelaten wilt worden, en wat denk je? Mensen laten je dan ook alleen.

Stop je telefoon weg. Als het lijkt alsof je bezig bent willen mensen je niet storen. Je lichaamshouding moet uitstralen dat je klaar bent om contact te maken.

Stel vragen

Laten we eerlijk zijn, mensen houden ervan om over zichzelf te praten. En als jij socialer wilt worden en met meer mensen wilt praten, moet je oprechte interesse tonen door te vragen hoe iemands dag was, hoe diegene zich voelt, wat diegene gedaan heeft. Dat betekent niet dat je heel nieuwsgierig moet gaan vragen naar privé dingen. Laat gewoon je interesse zien door de ander te vragen zich open te stellen en wacht tot ze daarna jou over jezelf laten praten.

Dit zijn makkelijke sociale trucjes voor als je verlegen bent en niet zo graag bezig bent met praten. Probeer deze tips toe te passen en je zult merken dat alles veel beter gaat. Wees wat zelfverzekerder!