Bijenfoto van Heemsteedse imker gaat al vier jaar de wereld over

Geschreven door Redactie
Bijenfoto van Heemsteedse imker gaat al vier jaar de wereld over

De zelfgemaakte foto van bij in een honingraat die Pim Lemmers vier jaar geleden op social media deelde, blijkt nog altijd erg populair.

Nadat hij de foto destijds op zijn Instagrampagina had gedeeld, kreeg hij veel likes van zijn volgers. De foto wordt nu al vier jaar lang door mensen uit de hele wereld gedeeld. "Het is een dikke vette hit".

"Hij is echt honderdduizenden keren door mensen bekeken en gedeeld over de hele wereld. Ik zie nog steeds dat mensen in Mexico hem delen", vertelt Pim.

Toen hij de foto in 2017 maakte bij de bijenstal op de Hartekamp in Bennebroek, had hij geen idee dat het zo'n hit zou worden. "Ik maak vaak wel 80 of 90 foto's en ben daar uren mee bezig om dan uiteindelijk één echt mooie foto te maken." De bijenfoto was er één uit een reeks van 8 foto's. "Hij is loepzuiver en daardoor heel mooi." Pim kreeg ook veel leuke reacties op de vleugels van de bij. "Mensen vonden dat de vleugels op glas-in-lood lijken en dat is ook wel een beetje zo."

De Heemstedenaar vindt het allemaal wel leuk, al die reacties op z'n werk. "Het streelt wel mijn ego dat mensen het leuk en mooi vinden. Dat geeft me voldoening." Fotograferen blijft wel een hobby, hij verdient er verder niets mee. "Nee, foto's verkopen is tientjeswerk." Daar begint hij dus niet aan.