Leuk familie en vrienden spel

De Weerwolven van Wakkerdam is een partyspel voor grote groepen.

Het spel gaat als volgt: Je leeft in een dorp met een andere speler en op een gegeven moment krijg je een kaart met een rol. Met de rol die je hebt gekregen weet je wat jouw taak is. Het spel wordt door een spelleider gestuurd en die vertelt wat er moet gebeuren. Er zijn veel rollen, maar hier zijn paar van de meest bekende rollen van het spel.

De weerwolf hoort niet bij de dorpsbewoners. Elke nacht moet jij alleen, of als er meerdere wolven zijn, iemand uitkiezen om te doden. Om te winnen met de wolf moet je iedereen die geen wolf is doden. De rollen die niet bij de wolven horen moeten ervoor zorgen om de wolven uit het spel te krijgen. De ziener is een rol die bij de dorpsbewoners hoort. Elke nacht kan jij iemand aanwijzen, als je die persoon aanwijst krijg je te weten welke rol diegene heeft. De heks hoort bij de dorpsbewoners en zij kan 1 keer iemand redden die vermoord zou worden. Zij kan ook 1 keer iemand doden (natuurlijk moet zij proberen de weerwolf te doden).

De rol van een dorpsbewoner is er ook en die kan helaas niks als het nacht is. Er zijn veel meer rollen! Bijvoorbeeld de cupido, jager, bandit en veel meer! Nadat je weet wat jouw rol is sluit iedereen zijn ogen en begint de nacht. Één voor één vertelt de spelleider dat iemand met een rol wakker moet worden om zijn taak uit te voeren. Nadat het nacht is geweest, is het natuurlijk dag en moet je ervoor zorgen om een wolf uit het spel te stemmen. De wolven moeten er voor zorgen om niet eruit gestemd te worden.


Onze Ambassadeurs