De mooiste kerstmarkten in Europa

Geschreven door Redactie
De mooiste kerstmarkten in Europa

De mooiste tijd van het jaar is er binnen 2 weken dus we kunnen alvast uitkijken naar Kerstmis door een bezoek te brengen aan een van de mooiste kerstmarkten van Europa.

Kerstmarkten zijn bijna overal, dus er zijn veel mogelijkheden om je onder te dompelen in de kerstsfeer.

Dresden (Duitsland)


De kerstmarkt van Dresden is een van de oudste markten van Europa, en zelfs de meest veeleisende marktbezoekers zullen deze markt niet teleurstellen. De middeleeuwse straatjes staan ​​vol met kraampjes, kerstversieringen en mooie lichtjes. Kerststollen snijden is een belangrijke traditie. De enorme Stollen loopt door de stad, wordt vervolgens op het centrale plein gesneden en onder toeristen verdeeld.

Neurenberg (Duitsland)


Duitsland heeft elk jaar vele mooie kerstmarkten en de markt van Neurenberg is een van de meest bekende en populaire markten. Bij de openingsceremonie opende een gouden kerstengel in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van de Middeleeuwen officieel de Christkindlesmarkt. Wandel langs de vele kraampjes op het centrale plein om ambachten, speelgoed, versieringen en natuurlijk traditionele kerstcadeaus zoals zuurstokken en peperkoek te zien. Vergeet niet om heerlijke glühwein te proberen.

Wenen (Oostenrijk)


Het is een van de meest bekende en populaire kerstmarkten en de geschiedenis gaat terug tot de 13e eeuw. Meer dan 200 marktkramen zijn verdeeld over verschillende locaties in het centrum. Je vindt er ambachten, aardewerk, houten modellen en peperkoekharten. Naast het Rathaus ligt een prachtig park met een draaimolen en versierde bomen.