Aantal plekken in Haarlem voor een snelle snack groot toegenomen

Geschreven door Redactie
Aantal plekken in Haarlem voor een snelle snack groot toegenomen

Een patatje speciaal, döner kebab of een lekkere shake? Loop naar het stationsplein en je hebt veel keus uit zaken waar je een snelle snack kan halen.

Uit onderzoek van KRO-NCRV’s Pointer blijkt dat het aantal ongezonde verkooppunten de afgelopen tien jaar in heel Nederland enorm toenam. Hoe zit dat in Haarlem?

In totaal kreeg Nederland tussen 2011 en 2021 er duizend ongezonde verkooppunten bij. Denk hierbij aan fastfoodketens, pizzeria’s en cafetaria’s. Telde je daar ijssalons en grillrooms bij op, dan steeg het aantal van ongezonde verkooppunten zelfs met drieduizend. Met name in de Randstad werd in de afgelopen tien jaar vaak een grote opening van een fastfoodzaak gevierd.

Meer ongezonde verkooppunten in Haarlem

In tien jaar tijd zijn er veel ongezonde verkooppunten bijgekomen in Haarlem. Kijk je naar de binnenstad, dan bevonden zich in 2011 nog elf zaken waar je terecht kon voor een snack. Tien jaar later zijn daar acht winkels bijgekomen. Toch zijn er ook plekken waar er minder locaties zijn waar je een snack kunt scoren, zoals het winkelcentrum in Schalkwijk. Daar zijn in tien jaar tijd juist vier winkels verdwenen. Benieuwd hoeveel ongezonde verkooppunten Haarlem heeft in 2021? Volgens het onderzoek zijn dat er nu 153.