Tips tegen een droge en schrale huid!

Geschreven door Redactie
Tips tegen een droge en schrale huid!

Kou, wind, regen, hagel, sneeuw, warmte en water. Je huid krijgt heel wat te verduren tijdens de wintermaanden. Geef je huid extra aandacht tijdens deze gure dagen. Want waar wij massaal in de zomermaanden smeren, bodylotion, zonnebrand en aftersun lotion, verwaarlozen wij in de wintermaanden ons grootste orgaan, de huid. Met deze tips is dat verleden tijd:

1. Douche en badder niet te lang en te heet. Wees daarbij voorzichtig met het gebruik van zeep, shampoo en badschuim. Gebruik een vocht inbrengende bodylotion en wees niet bang om een vette crème te gebruiken. De crème houdt het water in de huid vast, waardoor deze soepel en zacht blijft.

2. Heb je last van een droge huid, maak dan een gasten handdoekje nat en plaats het om vol vermogen 1 minuut in de magnetron. Even uitslaan en over je gezicht heen leggen. Zo gaan de poriën goed open en neemt je huid goed vocht op. Daarna lekker smeren met vochtinbrengende crème of masker.

3. Smeren, smeren en nog eens smeren! Zo kom jij de winter wel door. Je huid smeekt namelijk met dit weer om hydratatie. En dat doe je natuurlijk met een crème die bij je past. Er is ontzettend veel op de markt voor je huid. Laat je dan ook goed adviseren of laat eens een huidanalyse doen door een schoonheidsspecialiste. 

4. Vergeet je lippen niet! Ook deze hebben meer aandacht en verzorging nodig. Een Lipbalsem is zeker geen overbodige luxe en je kan daar eigenlijk niet genoeg van hebben. Dus hup, één in de tas, één in de auto, één in je bureaula en één in de zak van je jas. Zo grijp je nooit mis. Het scrubben van je lippen is ook een goed idee, maar doe dat niet te vaak en gebruik speciale scrub voor je lippen, die verzorgen ze ook nog eens.





Wees lief voor jezelf, wees lief voor je huid!