De beste kerstfilms op Netflix in 2021

De beste kerstfilms op Netflix in 2021

Netflix heeft genoeg kerstfilms die het bekijken waard zijn. Dit zijn de 3 beste.

Film 1. Een jongen genaamd Kerstmis.

De vroege dagen van de kerstman worden opnieuw vormgegeven als een fantasie-epos in A Boy Called Christmas. Maggie Smith speelt een excentrieke tante die haar nichtjes en neefje het verhaal vertelt van Nikolas (Henry Lawfull), een jongen die in lang geleden Finland woont en op zoek gaat naar hoop in een donkere tijd. Het verhaal van Nikolas combineert bekende kerstelementen (elven, rendieren, cadeautjes) met een grootse avonturensaga, waarin Nikolas het opneemt tegen een sinistere elfenleider (Sally Hawkins).

Film 2. De Kerstkronieken

Het is een beetje moeilijk te geloven dat niemand er vóór The Christmas Chronicles aan had gedacht Kurt Russell als kerstman te casten. Russell speelt een erg coole versie van de Kerstman, die een hekel heeft aan zijn populaire rol als dik en niet graag 'ho, ho, ho' zegt. Wanneer een paar kinderen hem op kerstavond zien en meeliften op zijn slee, beschadigen ze uiteindelijk de verschillende magische werktuigen die de kerstman gebruikt om zijn cadeautjes te bezorgen. De kerstman en zijn onbedoelde nieuwe helpers gaan 's nachts op avontuur om Kerstmis te redden, compleet met een jam in de gevangenis en bezoeken van de vreemde, Minion-achtige elfjes van de kerstman.

Film 3. Klaus

De voor een Oscar genomineerde animatiefilm Klaus komt met een nieuw soort oorsprongsverhaal voor de kerstman. Hier is Klaus (ingesproken door J.K. Simmons) een teruggetrokken kluizenaar die buiten een afgelegen eilandstad woont. De onwillige nieuwe postmeester van de stad (ingesproken door Jason Schwartzman) werft Klaus aan als onderdeel van een plan om de postbezorging te vergroten, door kinderen brieven te laten schrijven met het verzoek om speelgoed dat Klaus met de hand zal maken en bezorgen. De film zit vol met prachtige, schilderachtige beelden, samen met vreemde personages die de stad bevolken, waar een oude vete tussen twee clans op het punt staat ongedaan te worden gemaakt door de geest van Kerstmis.