Haarlemse ouderen blij verrast met een kersttas

Geschreven door Redactie
Haarlemse ouderen blij verrast met een kersttas

Al jaren worden eenzame ouderen verrast op een kerstlunch of kerstdiner in de wijkcentra in Haarlem.

Samen aan tafel in het wijkcentrum kan nu helaas niet. De organisatoren, DOCK, Haarlem Effect, Stichting Nabestaandenzorg en de Sociaal Wijkteams, laten de ouderen hierdoor niet in de steek. De ouderen zijn thuis verrast met een leuke kersttas.

Samen aan tafel in de kersttijd is voor velen een waardevolle ontmoeting en een lichtpuntje. Heel wat ouderen vonden het dan ook uiterst spijtig dat de huidige situatie dat dit jaar niet toelaten. Met de feestelijke kerstverrassing had DOCK in samenwerking met Haarlem Effect, Stichting Nabestaandenzorg Haarlem en de Sociaal Wijkteams toch nog iets moois kunnen regelen.

In de vrolijke kersttas zit alles om kerst thuis zo gezellig mogelijk te maken: lekkers, kerstkaarten van Spaarnelanden, een kerstboomkaars uit de werkplaats van Stichting Sig, een tegoedbon voor een kopje koffie in het wijkcentrum zodra dat weer mag, en informatie over de online ontmoetingsgroepen. Ook zit er kaart met informatie in over de Altijd Contactlijn 088 -855 5195, het nummer dat mensen kunnen bellen als ze even behoefte hebben aan een praatje.