Zo vrolijk je jezelf op

Geschreven door Redactie

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.” Het is een spreekwoord die je kan gebruiken als je om wat voor reden dan ook even niet zo vrolijk bent.

Wil jij jezelf opvrolijken? Hier een paar simpele manieren om jezelf een oppepper te geven.

Ga een stukje wandelen. Maak een wandeling door het bos, langs het water, over het strand of wandel gewoon een blokje om. Frisse lucht en nieuwe indrukken kunnen je ontzettend goed doen. Even weg van alles en even op adem komen.

Zoek afleiding. Als je je kut voelt kan je altijd vragen of je familie een spelletje wilt doen, of om met één van je beste vrienden even af te gaan spreken. Dat kan je sombere bui gelijk een oppepper geven. Zo kan je gezellig met je vrienden omgaan en geef je je hoofd even rust van alles waar je je dan somber over voelde.

Luister muziek. Bij veel mensen werkt het, even je vrolijkste en favoriete nummers aanzetten. Zet eens in huis de radio of Spotify aan en twijfel vooral niet om mee te zingen. De stemming zal snel veranderen. Ga dus geen sombere muziek aanzetten, dat maakt het waarschijnlijk alleen maar erger.

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om jezelf op te vrolijken. Maar deze manieren werken bij een groot aantal mensen vaak het best!


Onze Ambassadeurs