Van afwasser naar eigen strandtent

Geschreven door Redactie
Van afwasser naar eigen strandtent

Terwijl Max Verstappen voor hun neus zijn rondjes maakte in Zandvoort, kwam het aanbod waar ze heel lang op gewacht hadden: of ze Zuid Zuid West in Renesse wilden overnemen.

En nu is Bas Troost de gelukkigste man op aarde: ,,Ik heb mijn hele leven al een strandtent gewild.”

Samen met zijn ouders Patrick en Claudia is Bas Troost de nieuwe eigenaar van Zuid Zuid West. Johan Landsbergen en zijn echtgenote Ineke houden het na 40 jaar in de horeca voor gezien. In de elf jaar dat zij het strandpaviljoen hadden, had de familie Troost die met het echtpaar bevriend is al eens een balletje opgegooid. Maar toen was er nog geen sprake van verkoop. "Toen we in september samen de formule 1 bezochten zeiden ze: ‘Het is mooi geweest.’", vertelt Claudia. ,,We waren wel alle drie met andere dingen bezig, dus het kwam eerder dan gepland", zegt Bas. Maar ze wisten wel gelijk: dit gaan we doen. 

Personeel blijft

Bas wordt de gastheer van Zuid Zuid West, terwijl zijn ouders achter de schermen werken: zij in de administratie en hij als technische dienst. Alle 14 fulltime medewerkers en 15 parttimers blijven ook onder de nieuwe eigenaren in dienst. "Daar zijn we heel dankbaar voor", zegt Claudia. "Dat heeft misschien ook te maken met onze vriendschap met de vorige eigenaar, daardoor kennen veel medewerkers ons al.”