Hoe kan jij meer betekenen voor de samenleving?

Hoe kan jij meer betekenen voor de samenleving?

Waar je ook woont of vandaan komt, je maakt deel uit van een samenleving.

We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om anderen te helpen en om te verbeteren. Besteed aandacht aan de mensen om je heen en probeer manieren te vinden om ze te helpen. 

Helpen in je omgeving. Hoewel dit misschien niet zo bijzonder is, zijn kleine gebaren van vriendelijkheid op het persoonlijke vlak een goede manier om contact te verbeteren. Wanneer je een kans ziet om een andere persoon te helpen, doe het dan met een glimlach. Kleine gebaren kunnen veel betekenen.

Doe vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is een perfecte optie om lokaal actief te worden en mensen te helpen die minder geluk hebben dan jijzelf. Vrijwilligerswerk neemt slechts een klein deel van je tijd per week in beslag en kan een groot verschil maken in het leven van de mensen die je helpt.

Doneer bloed. Mensen die ziek of gewond zijn, hebben vaak bloedtransfusies nodig en daarbij kan jij helpen door een deel van je eigen bloed af te staan. Wellicht is het mogelijk bloed te geven bij een ziekenhuis, en daarnaast zijn bloedbanken altijd op zoek naar nieuwe mensen om zich aan te melden en bloed te doneren.

Er zijn nog genoeg manieren om anderen te helpen, help dus waar je helpen kan. Het kan geen kwaad!


Onze Ambassadeurs