In deze Haarlemse straten gaat de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur

In deze Haarlemse straten gaat de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur

In Haarlem wordt de maximumsnelheid teruggebracht naar 30 kilometer per uur.

Dat werd gisteren besloten door het college. Om te beginnen gaat dat in 53 straten gebeuren.

Wethouder Berkhout: “30 km per uur wordt de norm. We maken een plan hoe we dit in de hele stad gaan invoeren en beginnen meteen waar dat kan. Daarom gaat de snelheid nu al omlaag in 53 straten in de Planetenwijk, de Bomenbuurt, Delftwijk en de Krim.”

Het verlagen van de maximumsnelheid in de stad is onderdeel van een groter plan om de stad ondanks de groei bereikbaar en veilig te houden. Zo wordt veel aandacht geschonken aan ruimte voor fietsers.

Langzamer in deze 53 straten

In de volgende 53 Haarlemse straten gaat de maximumsnelheid van 50 naar 30 kilometer per uur. Drie straten met een huidig 30 km/uur sluiten volgens de gemeente naadloos aan bij de nieuwe 30-kilometerzones. Omwonenden worden zo snel mogelijk op de hoogte gesteld.

Planetenwijk

Pleiadenstraat, Junoplantsoen, Pallasstraat, Herculesstraat, Siriusstraat, Eenhoornstraat, Schuttersstraat.

Bomenbuurt

Jan Haringstraat, Veenbergstraat, Veenbergplein, Heussenstraat, Akendamstraat, Sparenbergstraat, Ter Cleeffstraat, Van Dortstraat, Delftlaan.

Delftwijk

Rijnstraat, Waalstraat, Maasstraat*, Merwedestraat, IJsselstraat, Reggestraat, Dinkelstraat, Scheldestraat, Flevoplein, Lekstraat, Eemsstraat, Lingestraat, Diezestraat, Hunzestraat, Generaal Spoorlaan, Dokter de Liefdestraat, Marsmanplein, Rijksstraatweg parallelweg, Jan Prinslaan, Gerard van Eckerenstraat, Aart van der Leeuwstraat, Van Moerkerkenstraat, Nico van Suchtelenstraat, Dokter de Liefdehof, Du Perronstraat, Slauerhoffstraat*, Martinus Nijhoffstraat*, Garmt Stuivelingstraat.

De Krim

Lodewijk van Deyssellaan, Rijklof van Goensplein, Cornelis Speelmanlaan, Joan Maetsuykerlaan, Jan Pieterszoon Coenlaan, Cornelis van der Lijnlaan, Christoffel van Swolllaan, Van Diemenlaan, De Carpentierlaan, Laurens Reaellaan, Van Riebeecklaan, Otto van Reeslaan.
Onze Ambassadeurs