Opening Zeesluis IJmuiden

Opening Zeesluis IJmuiden

De grootste zeesluis ter wereld ligt weer in IJmuiden!

De imposante waterkering wordt op woensdag 26 januari geopend door Koning Willem-Alexander. Citymarketing Velsen | .IJmuiden laat dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbijgaan en heeft een unieke herinnering laten maken. Voor de basisscholen in Velsen is een kleurwedstrijd uitgeschreven.

Geïnspireerd door de wandtegel uit 1930, toen de Noordersluis werd geopend door Koning Wilhelmina, heeft Citymarketing Velsen | .IJmuiden een unieke herinnering laten maken door de bekende tekenaar Eric J. Coolen. Vanaf de officiële opening zijn bij souvenirwinkel Groeten uit IJmuiden verschillende producten te koop waarop de tekening van Coolen is afgebeeld. Ondernemers die ook iets met de tekening willen doen kunnen zich melden via info@ijmuiden.nl.

Opening online te volgen

De opening van Zeesluis IJmuiden vindt plaats zonder publiek. Om te zorgen dat iedereen toch bij dit bijzondere mijlpaal kan zijn, is er een feestelijk en interessant online programma. Op 26 januari 2022 vanaf 14.45 uur wordt dit live uitgezonden via openingzeesluisijmuiden.nl.


Onze Ambassadeurs