'The Tinder Swindler' waargebeurd verhaal op Netflix!

Geschreven door Redactie
'The Tinder Swindler' waargebeurd verhaal op Netflix!

Netflix's nieuwe documentaire "The Tinder Swindler" gaf kijkers een kijkje in fraude van wereldklasse, gerund door een vrijgezel die zich voordeed als miljardair.

Simon Leviev, 31, komt uit Bnei Brak, Israël, en heeft geen connectie met de miljardair Russisch-Israëlische diamantmagnaat Lev Leviev. Zijn echte naam is eigenlijk Shimon Hayut, volgens Esquire.

Hayut vertelde drie vrouwen in de film dat hij een miljardair-oprichter was van juwelenleverancier LLD Diamonds. Hij zou in het begin pronken met zijn weelderige levensstijl, waardoor zijn slachtoffers hen vertrouwen door geld uit te geven aan luxe eten, reizen, activiteiten en winkelen. Dan zou hij beweren dat hij in gevaar is en dat zijn vijanden achter hem aan zitten, dus hij heeft toegang nodig tot de creditcard van iemand anders, zodat hij onvindbaar is.

Een vrouw schatte dat ze hem 40.000 dollar leende, een ander zei meer dan 200.000 dollar. Volgens een schattig heeft Hayut 10 miljoen dollar opgelicht van slachtoffers over de hele wereld.