De Italiaanse keuken!

Geschreven door Redactie
De Italiaanse keuken!

Als het op eten en drinken aankomt, kunnen maar weinigen de uitstekende reputatie van Italië overtreffen.

Vergeet alles wat je ooit aan pizza dacht: in Italië is pizza maken een vorm van kunst. Denk aan ultra krokant, op steen gebakken deeg, tomaten die barsten van het platteland waaruit ze zijn gegroeid, romige mozzarella en eenvoudige toppings bezaaid met verse basilicumblaadjes.

En niet te vergeten, pasta! Van eenvoudige spaghetti carbonara in Rome tot verse pasta met zeevruchten op Sicilië, waar je ook bent, probeer de favorieten van de lokale bevolking te proeven, er is een reden waarom ze populair zijn. Vervolgens hebben we in de carb-hoek risotto, een geruststellend rijstgerecht dat liefdevol op een laag vuur is gekookt met uien, wijn en bouillon, voordat het wordt afgewerkt met een royale geraspte Parmezaanse kaas.

Als je kunt, probeer dan om gelato-pauzes een vast onderdeel van je vakantieroutine te maken. Om ijs naar een hoger niveau te tillen, zitten de zachte, lichte plooien van gelato vol met lagen van prachtig intense smaken.

Stop met het dieet en geniet van zoete lekkernijen zoals tiramisu, pannacotta, affogata (ijs in koffie en likeur) en torta de riso (een plakkerige cake gemaakt van rijst, citroen en amaretto). En Italianen houden natuurlijk van koffie en ze zijn er dol op.

Waar je ook heen gaat in Italië, één ding is gegarandeerd! Je gaat hier lekker eten en ook na genieten!