Dit gebeurt er als je elke dag gaat planken

Geschreven door Redactie
Dit gebeurt er als je elke dag gaat planken

Plankingoefeningen zijn een van de oefeningen die deel moeten uitmaken van je dagelijkse trainingsroutine om je conditie te verbeteren.

Hier zijn enkele ongelooflijke dingen die met je zullen gebeuren als je elke dag planken maakt.

1. Metabolisme verbetert

Het kost inspanning en heel veel spieren om de plankpositie vast te houden en dit verbrandt calorieën. Door planken te doen, verbrand je meer calorieën dan de traditionele buikspieroefeningen zoals sit-ups en crunches. Planken zijn vooral belangrijk voor mensen met een zittend leven, omdat het niet alleen vet verbrandt, maar ook de stofwisseling verbetert. Als je dagelijks plankt, blijft je stofwisseling hoog.

2. Kernkracht verbetert

Planken behoren tot de beste oefeningen om je buikspieren te versterken en je kern te versterken, waaronder de gewrichten, spieren en botten die het bovenlichaam met het onderlichaam verbinden. Wanneer je planken doet, activeer je je kernspieren en bilspieren en het versterkt ze.

3. Het risico op nek- en rugletsels neemt af

Door te planken bouw je spieren op en geef je steun aan je rug en nek. Het vermindert ook rugpijn. Door elke dag te planken, verklein je het risico op blessures aan nek en rug.

4. Lichaamshouding verbetert

Met plankoefeningen verbetert u uw lichaamshouding door je rug-, nek-, borst-, schouder- en buikspieren te versterken. Als je elke dag de plank doet, verbetert je houding en is je rug recht.

5. Lichaamsbalans verbetert

Struikel je vaak en val je of verlies je je evenwicht tijdens het lopen? Dan zijn planken iets voor jou. Je verliest je evenwicht door zwakkere buikspieren. Plankingsoefeningen versterken de spieren in je buik en verbeteren je balans. Probeer verlengde planken en zijplanken in je trainingsregime op te nemen om je prestaties te verbeteren.


Onze Ambassadeurs