Doe mee met de opwinding van NOAA's GOES-T Launch

Geschreven door Redactie

Je bent uitgenodigd om met NASA mee te doen voor de lancering van de Geostationary Operational Environmental Satellite-T (GOES-T) satelliet!

De derde satelliet in de GOES-R-serie van de National Oceanic and Atmospheric Administration, GOES-T, wordt op 1 maart 2022 om 16:38 uur gelanceerd. EST op een United Launch Alliance Atlas V 541 raket vanaf Cape Canaveral Space Force Station in Florida.

De GOES-R-serie is het meest geavanceerde weerobservatie- en milieumonitoringsysteem van het westelijk halfrond en helpt de 1 miljard mensen die in Amerika wonen en werken te beschermen. GOES-T levert geavanceerde beelden en atmosferische metingen, realtime mapping van bliksemactiviteit en monitoring van ruimteweer. Zodra het operationeel is, zal GOES-T worden gepositioneerd om te waken over het westen van de Verenigde Staten, Alaska, Hawaii, Mexico, Midden-Amerika en de Stille Oceaan. De satelliet zal ideaal zijn geplaatst om weersystemen en gevaren te volgen die deze regio het meest treffen, zoals atmosferische rivieren, mist, bosbranden, vulkaanuitbarstingen en orkanen in de Stille Oceaan.


Onze Ambassadeurs