Provincie sponsor van Bloemencorso Bollenstreek

Geschreven door Redactie
Provincie sponsor van Bloemencorso Bollenstreek

Tientallen praalwagens vol bloeiende en geurende hyacinten, tulpen en narcissen rijden op zaterdag 23 april door Zuid- en Noord-Holland.

Dit jaar sponsort de provincie het bloemencorso en rijdt er een praalwagen van de provincie Noord-Holland mee in de stoet.

Het is een bijzonder jaar voor het Bloemencorso Bollenstreek; het is de 75e editie én het corso heeft van Unesco Werelderfgoed de titel Immaterieel Erfgoed gekregen. De optocht volgt op 23 april een route van 42 kilometer door 2 provincies en trekt naar verwachting meer dan 1 miljoen bezoekers uit binnen- en buitenland. Op zondag 24 april kan iedereen de kleurrijke en heerlijk geurende themawagens bewonderen in Haarlem, het centrum van bloemenstad -en provinciehoofdstad.

Gedeputeerde Ilse Zaal: "Dit corso wordt een hele speciale editie. Het is de 75e keer én het was vanwege corona 2 jaar niet mogelijk om het evenement te organiseren. De provincie Noord-Holland heeft dit jaar ook een eigen praalwagen met het motto: ‘In Noord-Holland kom je tot bloei’. Het ontwerp is klaar en bestaat uit typisch Noord-Hollandse en universele symbolen van diversiteit."