Tips om je energie een boost te geven

Geschreven door Redactie
Tips om je energie een boost te geven

Verrassende manieren om meer energie te krijgen, waaronder stressverlichting en gezond eten

Ga naar de winkel en je zult een veelvoud aan vitamines, kruiden en andere supplementen zien die worden aangeprezen als energieboosters. Sommige worden zelfs toegevoegd aan frisdranken en andere voedingsmiddelen, maar er is weinig of geen wetenschappelijk bewijs dat energieboosters zoals ginseng, guarana en chroompicolinaat echt werken. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om je eigen natuurlijke energieniveau te verbeteren.

Stres onder controle

Door stres veroorzaakte emoties verbruiken enorme hoeveelheden energie. Praten met een vriend of familielid, lid worden van een steungroep of een psychotherapeut bezoeken kunnen allemaal helpen om stress te verminderen. Ontspanningstherapieën zoals meditatie, zelfhypnose, yoga en tai chi zijn ook effectieve hulpmiddelen om stres te verminderen.

Verlicht je lading

Eén van de belangrijkste redenen voor vermoeidheid is overwerk. Overwerk kan professionele, familiale en sociale verplichtingen omvatten. Probeer jouw lijst met 'must-do'-activiteiten te stroomlijnen. Stel uw prioriteiten in termen van de belangrijkste taken. Haal de minder belangrijke eruit. Overweeg indien nodig, om extra hulp op het werk te vragen.

Drink water

Wat is de enige voedingsstof waarvan is aangetoond dat deze de prestaties verbetert voor alle behalve de meest veeleisende uithoudingsactiviteiten? Het is geen dure sportdrank, maar water. Als uw lichaam een tekort aan vocht heeft, is een van de eerste tekenen een gevoel van vermoeidheid. Zorg er dus voor dat je genoeg water drinkt op een dag.