Wintersport in Uludağ National Park

Geschreven door Redactie
Wintersport in Uludağ National Park

Bij Turkije denkt men al snel aan zon, zee en strand. Maar wist je dat je ook kunt wintersporten in Turkije? Bijvoorbeeld in Uludağ!

Zomers is Uludağ een trekpleister voor picknicks en wandelingen en worden er ook vele nationale en internationale congressen georganiseerd.

In de winter is het een heus wintersportgebied en is het uitgegroeid tot het centrum van de Turkse wintersport. Geliefd door zowel inwoners van Turkije zelf, als toeristen vanuit de gehele wereld! Uludağ (spreek uit als Uluda), ligt 36 km ten zuiden van Bursa en 150 km van Istanbul en is een van de meest favoriete wintersportgebieden van het land. Het prachtig skigebied ligt in het Nationaal Park Uludağ.

Het dorpje Uludağ zelf bestaat uit een aantal hotels en restaurants. De après ski speelt zich voornamelijk af op de diverse terrassen op de pistes. Hier kunt u ook ‘s avonds terecht als u gezellig wat wilt eten en drinken buiten je hotel. Maar ook in de diverse bars en discotheken wacht je een gastvrij onthaal. Het skigebied in Uludağ ligt erg gunstig, de hoogte varieert van 2.000 meter tot 2.543 meter, met daardoor een grote sneeuwzekerheid. Het seizoen loopt van 15 december tot 1 april maar de beste maanden zijn januari en februari. Uludağ biedt ook mogelijkheden voor heli-skiën, snowboarden, langlaufen en schaatsen.

Het skigebied van Uludağ is erg overzichtelijk, de meeste pistes komen uit bij de verschillende hotels, waardoor het ook voor gezinnen met kinderen een uitstekende plaats is om vakantie te vieren. Elk hotel in heeft wel een aantal skiliften in eigen beheer. Het 15 kilometer aan blauwe pistes, 12 kilometer aan rode pistes en 3 kilometer aan zwarte pistes. Natuurlijk is er skiverhuur en zijn er vele ski leraren om je bij te staan indien gewenst. Even een middagje shoppen? Dat kan in het winkelcentra en aan bars, restaurants en discotheken is er geen gebrek. Het heeft zelfs een modern uitgerust medisch centrum. In het skigebied van Uludağ kun je zomaar een beroemdheid tegenkomen want inmiddels weten nationale en internationale Celebrities deze bijzondere plek ook weten te vinden.