Milky ways zijn niet van deze wereld

Geschreven door Redactie
Milky ways zijn niet van deze wereld

Na drie jaar onderzoek ontstond de eerste gevulde reep. De Milky Way-chocoladereep debuteerde in 1923. Het was geïnspireerd op de populaire chocolade-moutmilkshakes van die tijd.

In feite was de eerste reclameslogan voor de Melkweg: "A Chocolate Malted Milk in a Candy Bar."

Gemoute melk werd voor het eerst geïntroduceerd als zuigelingenvoeding in de late 19e eeuw. Het werd gewaardeerd om zijn lekkere smaak en bekende gezondheidsvoordelen. Gemoute melk was al snel een belangrijk ingrediënt in de gemoute milkshake. De vroegste advertenties voor Milky Ways beweerden dat het snoep "meer gemoute melk bevatte dan een frisdrankfontein met dubbele gemoute melk!"

In 1926 werd de Milky Way-snoepreep geïntroduceerd in de smaken chocolade en vanille - elk verkocht voor vijf cent. In 1932 werd de Milky Way-bar verkocht als een tweedelig bar, maar in 1936 voor onbepaalde tijd gescheiden.

De vanille Milky Way-reep, omhuld met pure chocolade in tegenstelling tot melkchocolade, werd omgedoopt tot de Forever Yours-snoepreep. Forever Yours werd stopgezet in 1979. Het was terug op veler verzoek in 1989 en omgedoopt tot de Milky Way Dark-bar. Tegenwoordig herken je dit snoepje misschien aan de naam die in 2000 werd gegeven, de Milky Way Midnight-bar.

De massaproductie van de Melkweg werd oorspronkelijk mogelijk gemaakt door het feit dat het snoepje eerst werd gevuld met voornamelijk nougat. Nougat wordt alleen gemaakt van eieren, suiker en lucht, wat helpt om de kosten laag te houden. In de loop der jaren werd er steeds meer karamel aan de Melkweg toegevoegd. Tegenwoordig heeft de Melkweg een dikke, kleverige, vezelige karamelvulling. Dit is precies het ingrediënt dat het een van de beroemdste candybars in Amerika maakt!

Leuk weetje: Theoretisch is een Melkweg een Snickers zonder pinda's, een Melkweg zonder karamel is een Three Musketeers en een Three Musketeers zonder nougat is een chocoladereep van Hershey!