Geschiedenis van de diamant als de geboortesteen van april

Geschreven door Redactie
Geschiedenis van de diamant als de geboortesteen van april

Natuurlijke diamanten zijn een zeldzaam en uniek ultiem cadeau voor een geliefde. Natuurlijke diamanten worden beschouwd als een van de hardste stoffen ter wereld en gaan miljarden jaren terug.

De diamant is de traditionele geboortesteen van april en heeft een belangrijke betekenis voor degenen die in die maand zijn geboren, waarvan gedacht wordt dat het de drager betere relaties en een toename van innerlijke kracht zou bieden.

Het dragen van diamanten zou andere voordelen opleveren, zoals balans, helderheid en overvloed. Het staat ook symbool voor eeuwige liefde, en degenen die het geluk hebben april de maand van hun geboorte te noemen, zullen genieten van de volgende geschiedenis achter dit zeldzame juweeltje.

De geschiedenis en overtuigingen rond de diamant


Zoals verteld door de Encarta, Sanskrietteksten die dateren van vóór 400 voor Christus. Ontdekte de mensen aanzienlijke waarde en verwonderingen die geassocieerd werden met kristallen. Er is ook belangrijk onderzoek dat teruggaat tot 1330 waaruit blijkt dat diamanten in Venetië werden geslepen. De diamanthandel floreerde tegen de 15e eeuw met de opening van oostelijke handelsroutes.

Oude theorieën waarin de magische krachten van diamanten werden aangeprezen waren gangbaar. Sommigen dachten dat bliksemschichten diamanten vormden, terwijl andere theorieën beweerden dat diamanten de tranen van god waren.

De genezende krachten van diamanten

Tijdens de Middeleeuwen dacht men dat diamanten genezende krachten hadden en kwalen geneest die voortkwamen uit de hypofyse en de hersenen. Door het kristal te verwarmen en naar bed te brengen, dacht men dat het de schadelijke gifstoffen die het lichaam verlamden naar buiten trok.

Men geloofde ook dat diamanten een effect kunnen hebben op de balans en helderheid van een persoon en hun energie kunnen verhogen in combinatie met andere kristallen zoals amethist.

De diamant als de edelsteen van april heeft de harten van velen in gepakt en is de meest begeerde edelsteen tot nu toe. Beschouwd als de "koning van alle geboortestenen", zijn diamanten de ideale keuze voor een verjaardagscadeau in april.