Ode aan het Landschap NH gaat door in 2022

Geschreven door Redactie
Ode aan het Landschap NH gaat door in 2022

Ode aan het Landschap NH presenteert op 7 april het programma voor 2022. Het themajaar startte in 2021 en krijgt dit jaar een vervolg.

Een nieuwe activiteit is de Challenge Fluisterende Molens. Gedeputeerde Ilse Zaal gaat donderdag, tijdens een feestelijke aftrap in de Etersheimer Braakpolder, als eerste deze challenge aan.

Het landelijke themajaar Ode aan het Landschap is in 2021 in samenwerking met 6 andere regio’s en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gestart om het veelzijdige Nederlandse landschap te vieren. In Noord-Holland zijn veel projecten op het gebied van kunst, cultuur,  fiets- en wandelroutes en podcasts gelanceerd om in Noord-Holland het landschap te vieren. Programmaleider Ellen Klaus: “We zijn blij dat we dit programma ook in 2022 kunnen voortzetten. Want er zijn zoveel mooie, maar soms nog onbekende plekken en projecten in Noord-Holland die we zeer de moeite waard vinden om bij de Noord-Hollanders onder de aandacht te brengen.”

Nieuw: Challenge Fluisterende Molens

Het Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens is een van de overkoepelende projecten, waarbij 22 molens in 7 te fietsen routes het verhaal over het veranderende landschap in een podcast vertellen. In 2022 kunnen bewoners en bezoekers deze Fluisterende Molens nog steeds bezoeken en ook meedoen met een challenge.

Aan de hand van 286 leuke weetjes en vragen over de molens, het landschap, heden, verleden en toekomst kunnen deelnemers punten verzamelen. Via een speciale actie kunnen zij van 7 april tot 8 juni 2022 naar de hoofdprijs dingen: een gratis overnachting in een molen! Er kan ook worden gestemd op de mooiste Fluisterende Molen.