Winnende Wijnkoperij Okhuysen: “Niet alleen de medewerkers maar ook de klanten waren trots”

Geschreven door Redactie
Winnende Wijnkoperij Okhuysen: “Niet alleen de medewerkers maar ook de klanten waren trots”

Gedeputeerde Ilse Zaal bezocht de winnaar van de Publieksprijs van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2021: Wijnkoperij Okhuysen in Haarlem.


Tijdens het werkbezoek sprak zij met directeur Xavier Kat over de geschiedenis en strategie van de wijnkoperij en de invloed van corona. Maar natuurlijk ook over hoe het bedrijf de deelname aan de Ondernemingsverkiezing heeft ervaren.

Generaties klanten

In het kantoor van Kat staan volle en lege wijnflessen, houten kistjes en een boekenkast vol boeken over wijn. Ilse Zaal spreekt met hem aan een grote houten tafel over wat het winnen van de Publieksprijs Okhuysen heeft gebracht. Die bijzondere unieke tafel en bijbehorende stoelen zijn ontworpen door Berlage en staat al decennialang in de directiekamer.

“Voor ons staat de tafel symbool voor alle generaties klanten die bij Okhuysen komen”, vertelt Xavier. “Er zijn klanten die al met hun opa naar de winkel in de Gierstraat kwamen. Terwijl opa wijn aan het proeven en kopen was, kregen zij een glaasje druivensap. Nu zijn ze zelf klant en nemen ze hun kinderen mee. Het is goed om aan deze directietafel steeds te beseffen dat de kwaliteit van de wijn en de service aan de klant het belangrijkste zijn.”