22 april is het de Dag van de Stilte

Geschreven door Redactie

Dag van de Stilte in april is elk jaar een door studenten geleide beweging om te protesteren tegen pesten en intimidatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT)-studenten en degenen die hen steunen.

De Dag van de Stilte brengt bewustwording en illustreert aan de scholen en de hogescholen hoe intimidatie, schelden en algemeen pesten een zwijgend effect hebben. De deelnemende studenten leggen een daglange gelofte van stilte af.

Pesten en intimidatie komen in verschillende vormen voor. Of het nu in een fysieke of verbale vorm is, beide zijn schadelijk en laten blijvende schade aan. Pestkoppen vallen ook lastig door eigendommen, manipulatie of intimidatie te beschadigen. Ongeacht de vorm, de effecten op het individu en de omliggende gemeenschap kunnen destructief zijn.

Onze Ambassadeurs