Heel Haarlem kan straks afval scheiden

Geschreven door Redactie
Heel Haarlem kan straks afval scheiden

In de Transvaalwijk worden komende weken containers voor afvalscheiding geplaatst.

Een mijlpaal, want dan kunnen inwoners van alle Haarlemse wijken dichtbij huis afval scheiden. De gemeente Haarlem en Spaarnelanden helpen bewoners graag op weg.

De afgelopen jaren zorgden Spaarnelanden en de gemeente Haarlem ervoor dat alle bewoners dichtbij huis afval kunnen scheiden: bewoners met een daarvoor geschikte tuin ontvingen een duo-container. Voor alle andere bewoners werden er op straat extra openbare containers geplaatst voor papier/karton, PBD (Plastic verpakkingen, Blik en Drinkpakken) en gft (groente-, fruit- en tuinafval en etensresten). Komende weken worden de laatste afvalscheidingscontainers geplaatst, in de Transvaalwijk.

Omdat afval scheiden ook leuk mag zijn, laat Spaarnelanden op een vrolijke manier zien welk afval waar hoort: via afval dunken. Gooi de afvalbal in de juiste basket en leer zo wat waar hoort. Het afval dunken is te vinden op:

- Zaterdag 28 mei, van 9.00 tot 16.00 uur: Grote Markt
- Dinsdag 31 mei, van 9.00 tot 12.30 uur: markt Schalkwijk
- Donderdag 2 juni, van 9.00 tot 12.30 uur: markt Floresstraat

Deelnemers krijgen een gft-emmertje voor op het aanrecht en een koelkastposter over afval scheiden. Zo kan het afval scheiden gelijk in de praktijk worden gebracht. Ook zonder deelname mag u een gft-emmertje ophalen. Zolang de voorraad strekt.